
>
664.004.4-971
Николаев, Н. С.Термодинамический анализ процесса хранения пищевых продуктов / Н. С. Николаев, С. А. Рыжов //
Николаев, Н. С.
Хранение и перераб. сельхозсырья : теорет. журн. - 2011. - N 8. - С. 75-77. - Библиогр. в конце ст..
(Шифр в БД Х775324/2011/8)
Ключові слова: показатель активности воды -- термодинамическое равновесие -- процесс хранения пищевых продуктов -- показник активності води -- термодинамічна рівновага -- процес збереження харчових продуктів --
Анотація:
Основное внимание уделено обоснованию применения показателя активности воды в инженерных расчетах технологических процессов. С этой целью выполнен термодинамический анализ процесса хранения пищевых продуктов, в основу которого положено объединенное уравнение первого и второго законов термодинамики и уравнение П. А. Ребиндера для энергии связи влаги с материалом. Рассмотрены наиболее характерные условия взаимодействия продукта с окружающей средой в изолированной камере хранения. Сделан вывод о том, что показатель активности воды может рассматриваться как функция состояния пищевой системы и перспективен для применения в инженерных расчетах.
Основну увагу приділено обґрунтуванню застосування показника активності води в інженерних розрахунках технологічних процесів. З цією метою виконано термодинамічний аналіз процесу зберігання харчових продуктів, в основу якого покладено об'єднане рівняння першого і другого законів термодинаміки і рівняння П. А. Ребиндера для енергії зв'язку вологи з матеріалом. Розглянуто найхарактерніші умови взаємодії продукту з навколишнім середовищем в ізольованій камері схову. Зроблено висновок про те, що показник активності води може розглядатися як функція стану харчової системи і перспективний для застосування в інженерних розрахунках.
Додаткові точки доступу:
Рыжов, С. А.
(Шифр в БД Х775324/2011/8)
УДК | |
664.004.4-971 |
Ключові слова: показатель активности воды -- термодинамическое равновесие -- процесс хранения пищевых продуктов -- показник активності води -- термодинамічна рівновага -- процес збереження харчових продуктів --
Анотація:
Основное внимание уделено обоснованию применения показателя активности воды в инженерных расчетах технологических процессов. С этой целью выполнен термодинамический анализ процесса хранения пищевых продуктов, в основу которого положено объединенное уравнение первого и второго законов термодинамики и уравнение П. А. Ребиндера для энергии связи влаги с материалом. Рассмотрены наиболее характерные условия взаимодействия продукта с окружающей средой в изолированной камере хранения. Сделан вывод о том, что показатель активности воды может рассматриваться как функция состояния пищевой системы и перспективен для применения в инженерных расчетах.
Основну увагу приділено обґрунтуванню застосування показника активності води в інженерних розрахунках технологічних процесів. З цією метою виконано термодинамічний аналіз процесу зберігання харчових продуктів, в основу якого покладено об'єднане рівняння першого і другого законів термодинаміки і рівняння П. А. Ребиндера для енергії зв'язку вологи з матеріалом. Розглянуто найхарактерніші умови взаємодії продукту з навколишнім середовищем в ізольованій камері схову. Зроблено висновок про те, що показник активності води може розглядатися як функція стану харчової системи і перспективний для застосування в інженерних розрахунках.
Додаткові точки доступу:
Рыжов, С. А.
Кількість примірників на окремих абонементах
# | Відділ | Всього примірників | Вільних примірників |
---|
Інвентарні номери примірників на окремих абонементах
# | Відділ | інвентарні номери |
---|
# | Факультет | Спеціальність | Дисципліна | Семестр |
---|
# | Посилання | Кількість завантажень / переходів |
---|