664.144
Термодинамический анализ закономерностей взаимодействия яичного порошка с водой / О. Е. Губа [и др.] //
Хранение и перераб. сельхозсырья : теорет. журн. - . - N 1. - С. 8-9.
(Шифр в БД Х775324/2012/1)
УДК
664.144

Ключові слова: меланж -- процессы и аппараты пищевых производств -- тепломассообмен -- тепломассоперенос -- термодинамика -- яичный порошок -- меланж -- процеси та апарати харчових виробництв -- тепломасообмін -- термодинаміка -- яєчний порошок --
Анотація:
Исследована статистика процесса обезвоживания и гигроскопические свойства яичного порошка как объекта сушки. Эксперементально получены и математически описаны изотермы сорбции яичного порошка. На основе анализа кривых сорбции сделаны выводы об изменении формы связи влаги с материалом, даны рекомендации по выбору конечной влажности высушиваемого продукта. Проведен анализ термодинамики внутреннего массопереноса при взаимодействии яичного порошка с водой.
Досліджено статистика процесу зневоднення та гігроскопічні властивості яєчного порошку як об'єкта сушіння. Експерементально отримано і математично описані ізотерми сорбції яєчного порошку. На основі аналізу кривих сорбції зроблені висновки про зміну форми зв'язку вологи з матеріалом, дано рекомендації щодо вибору кінцевої вологості висушуваного продукту. Проведено аналіз термодинаміки внутрішнього масопереносу при взаємодії яєчного порошку з водою.
Додаткові точки доступу: