664.957
Хитозан в технологии комплексной переработки молочной сыворотки / О. Я. Мезенова, О. В. Скапец //
Хранение и перераб. сельхозсырья : теорет. журн. - . - N6. - С. 49-53. - Библиогр. в конце ст..
(Шифр в БД Х775324/2011/6)
УДК
664.957

Ключові слова: хитозан -- хітозан -- молочная сыворотка -- молочна сироватка -- моделирование -- моделювання -- фракционирование -- фракціонування -- пектин --
Анотація:
Предложены схемы использования хитозана в пищевых системах на основе молочной сыворотки. Показана возможность введения хитозана с пектином в сыворотку для получения напитков, белково-углеводных концентратов, обладающих функциональными свойствами. На основе математической модели процесса фракционирования обоснованы оптимальные дозировки биополимеров-осадителей. Полученный концентрат представляет собой ценный полуфабрикат для изготовления разнообразных функциональных продуктов (биологически активных добавок, творожных изделий, йогуртов, мороженого).
Запропоновано схеми використання хітозану в харчових системах на основі молочної сироватки. Показана можливість введення хітозану з пектином в сироватку для отримання напоїв, білково-вуглеводних концентратів, що володіють функціональними властивостями. На основі математичної моделі процесу фракціонування обґрунтовані оптимальні дозування біополімерів-осаджувачів. Отриманий концентрат являє собою цінний напівфабрикат для виготовлення різноманітних функціональних продуктів (біологічно активних добавок, сирних виробів, йогуртів, морозива).
Додаткові точки доступу: