636.1.082:575
М'ясна продуктивність і морфо­логічний склад туш коней гуцульської породи та їх помісей / М. Й. Головач, М. М. Головач //
Вісн. аграр. науки : наук.-теорет. журн. - . - N 3. - С. 35-37. - Бібліогр. наприкінці ст..
(Шифр в БД В014345/2010/3)
УДК
636.1.082:575
575

Анотація:
Наведено результати вивчення м'ясної продуктивності і якості м'яса коней гуцульської породи та їх помісей залежно від віку. Коні характеризуються високою здатністю до нагулу на природних пасовищах без підгодівлі іншими кормами, що дає змогу виробляти дешеве і якісне м'ясо на експорт і внутрішній ринок. Зі зростанням віку коней дещо зменшується забійний вихід і кількість м'язів на користь жиру.
Приведены результаты изучения мясной продуктивности и качества мяса коней гуцульской породы и их помесей в зависимости от возраста. Кони характеризуются высокой способностью к нагулу на природных пастбищах без подкормки другими кормами, что дает возможность производить дешевое и качественное мясо на экспорт и внутренний рынок. С увеличением возраста коней несколько уменьшаются убойный виход и количество мышц в пользу жира.
Results of study of meat efficiency and quality of meat of horses of Huzul breed and their hybrids depending on the age are brought. Horses are characterized by high ability to fattening on natural pastures without feeding by other feedstuffs that allows producing cheap and quality meat on export and for home market. With increase in age of horses decreases dressing percentage and quantity of muscles in favor of fat a little.
Додаткові точки доступу: