[631.15:338.58]:636.2.033
Структура витрат як фактор формування рівня ефективності галузі м'ясного скотарства / Н. І. Шиян //
Економіка АПК : міжнар. наук.-вироб. журн. - . - N 12. - С. 44-49. - Бібліогр. наприкінці ст..
(Шифр в БД Е737270/2015/12)
УДК
[631.15:338.58]:636.2.033

Ключові слова: витрати -- структура витрат -- постійні та змінні витрати -- ефективність -- середньодобовий приріст врх -- інтенсивність виробництва -- м'ясне скотарство -- затраты -- структура затрат -- постоянные и переменные затраты -- эффективность -- среднесуточный прирост крс -- интенсивность производства -- мясное скотоводство --
Анотація:
Метою статті є удосконалення методичного підходу до розмежування витрат на постійні та змінні, вивчення впливу перших на показники ефективності галузі м'ясного скотарства. Методика дослідження включає використання кореляційно-регресійного аналізу, методу групування, графічного методу. Досліджено вплив питомої ваги постійних витрат у собівартості виробництва приросту ВРХ на рівень продуктивності худоби. Досягнення високих показників розвитку галузі м'ясного скотарства вбачається при використанні інновацій у виробництві продукції.
Целью статьи является совершенствование методического подхода к разграничению затрат на постоянные и переменные, изучение влияния первых на показатели эффективности отрасли мясного скотоводства. Методика исследования включает использование корреляционно-регрессионного анализа, метода группировки, графического метода. Исследовано влияние удельного веса постоянных затрат в себестоимости производства прироста КРС на уровень продуктивности скота. Достижение высоких показателей развития отрасли мясного скотоводства усматривается при использовании инноваций в производстве продукции.