Новітні генетичні аспекти поліпшення якості пшениці / О. І. Рибалка, М. А. Литвиненко //
Вісн. аграр. науки : наук.-теорет. журн. - . - N 4. - С. 35-39. - Бібліогр. на прикінці ст..
(Шифр в БД В014345/2009/4)
Анотація:
Наведено огляд досліджень, спрямованих на поліпшення хлібопекарської якості борошна пшениці шляхом маніпулювання генами та їхніми алелями, що кодують біосинтез клейковинних білків зерна. В селекційній програмі створення сильних та екстра-сильних за якістю борошна сортів пшениці залучені спонтанні мутації, модифіковані хромосомні транслокації, трансгенні лінії та інтрогресивні лінії з екзотичними Gli/Glu-алелями, що походять від дикоростучих генетично близьких родичів пшениці.
Додаткові точки доступу: