619:614.31:579:637.12:636.083
Фактори, що впливають на загальне бактеріальне обсіменіння молока [Текст] / О. М. Якубчак, Л. О. Оленіч, Т. В. Таран //
Вісн. аграр. науки : наук.-теорет. журн. - . - N 6. - С. 28-30. - Бібліогр. наприкінці ст..
(Шифр в БД В014345/2013/6)
УДК
619:614.31:579:637.12:636.083
619
579
637.12
636.083

Ключові слова: молоко -- бактеріальне обсіменіння -- якість -- безпечність -- бактериальное обсеменение -- качество -- безопасность --
Анотація:
Наведено результати досліджень мікробіологічного обсіменіння молока корів залежно від умов його отримання та сезонів року. Вивчено обсіменіння молока мезофільними, психотрофними, спороутворювальними мікроорганізмами та бактеріями групи кишкових паличок. Найбільшу кількість психотрофних мікроорганізмів у молоці корів з особистих селянських господарств виявлено взимку та навесні, а спороутворювальних мікроорганізмів - улітку.
Приведены результаты исследований микробиологического обсеменения молока коров в зависимости от условий его получения и сезонов года. Изучены обсемененность молока мезофильными, психотрофными, спорообразующими микроорганизмами и бактериями группы кишечных палочек. Наибольшее количество психотрофных микроорганизмов в молоке коров из личных крестьянских хозяйств выявлено зимой и весной, а спорообразующих микроорганизмов - летом.
Додаткові точки доступу: