Харчові волокна фіброгам: досліджено їх вплив на властивості молочної основи / О. Кравцова, Т. Скорченко //
Харч. і перероб. пром-сть : наук.-виробн. журн. - . - N 2/3. - С. 24-26.
(Шифр в БД Х686004/2009/2/3)
Анотація:
Харчування сучасної людини потребує збагачення їжі харчовими волокнами. Не виключення й молочні продукти, оскільки вони не містять харчової клітковини. Харчові волокна - основний субстрат і джерело енергії для нормальної мікрофлори кишечника людини, їх нестача спричиняє порушення динамічного балансу мікробіоценозу людини, підвищує ризик багатьох захворювань, таких як діабет, ожиріння, гіпертонія, захворювання серцево-судинної і травної систем.
Додаткові точки доступу: