631:894:634.726
Уміст компонентів хімічного складу плодів кизилу (Cornus Mas. L.) залежно від особливостей сорту та погодних умов [Текст] / Є. П. Постоленко //
Вісн. аграр. науки : наук.-теорет. журн. - . - N5. - С. 23-27. - Бібліогр. наприкінці ст..
(Шифр в БД В014345/2017/5)
УДК
631:894:634.726
631
894
634.726

Ключові слова: кизил -- сорт -- погодні умови -- погодные условия -- хімічний склад -- химический состав --
Анотація:
Виявлено сильні обернені зв’язки між умістом сухих розчинних речовин у плодах і сумою опадів вегетаційного періоду: зі збільшенням опадів у плодах зменшується вміст сухих розчинних речовин і загальних цукрів. Установлено істотний вплив погодних умов у зимово-весняний період, зокрема суми опадів, на вміст сухих розчинних речовин, цукрів і титрових кислот у плодах кизилу.
Выявлены сильные обратные связи между содержанием сухих растворимых веществ в плодах и суммой осадков вегетационного периода: с увеличением осадков в плодах уменьшается содержание сухих растворимых веществ и общих сахаров. Установлено существенное влияние погодных условий в зимне-весенний период, в частности суммы осадков, на содержание сухих растворимых веществ, сахаров и титруемых кислот в плодах кизила.