332.2.021:332.34:332.37
Світовий досвід переходу від традиційного до органічного агровиробництва та можливості його застосування в Україні [Текст] / В. М. Андрушенко //
АгроСвіт : інформ.- аналіт. журн. - . - N 7. - С. 55-61. - Бібліогр. наприкінці ст..
(Шифр в БД А220149/2015/7)
УДК
332.2.021:332.34:332.37
332.2.021
332.37
332.34

Ключові слова: світове органічне агрогосподарство -- аграрне виробництво -- органічна продукція -- конвенційне виробництво -- мировое органическое агрохозяйство -- аграрное производство -- органическая продукция -- конвенционное производство --
Анотація:
Інтерес до органічного землеробства спостерігався з початку 21-го століття. Для підвищення рентабельності підприємці, як правило, вибирають органічне землеробство. На перехідному етапі підприємець бере участь у програмі навчання органічного землеробства. Для подальшого розвитку органічного господарювання необхідно скласти індивідуальний план, що включає економічні розрахунки, виробничий план, план сівозміни, а також план годування. На третій рік урожай вже можна продавати як органічну сільськогосподарську продукцію. У молочному секторі продукти можуть бути класифіковані як органічні за умови утримання тварини в органічному господарстві протягом 6 місяців. У виробництві органічної яловичини потрібно 12 місяців, мінімум 3/4 життєвого циклу тварини.
Интерес к органическому земледелию наблюдался с начала 21-го века. Для повышения рентабельности предприниматели, как правило, выбирают органическое земледелие. На переходном этапе предприниматель участвует в программе обучения органическому земледелию. Для дальнейшего развития органического хозяйствования необходимо составить индивидуальный план, включающий экономические расчеты, производственный план, план севооборота, а также план кормления. На третий год урожай уже можно продавать как органическую сельскохозяйственную продукцию. В молочном секторе продукты могут быть классифицированы как органические при условии содержания животных в органическом хозяйстве в течение 6 месяцев. В производстве органической говядины требуется 12 месяцев, минимум 3/4 жизненного цикла животных.