
>
664.649
Шишков, Ю. И.Статус биологически активной воды в биоценозе микроорганизмов тестовой системы при производстве хлеба. Ч. 2. Влияние биологически активной воды на показатели процесса изготовления и качество пшеничного хлеба / Ю. И. Шишков, Г. Ф. Дремучева, А. П. Косован //
Шишков, Ю. И.
Хранение и перераб. сельхозсырья : теорет. журн. - 2011. - N 7. - С. 40-43. - Библиогр. в конце ст..
(Шифр в БД Х775324/2011/7)
Ключові слова: биологически активная вода -- біологічно активна вода -- изменение свойств -- зміна властивостей -- свойства теста -- властивості тіста -- качество хлеба -- якість хліба --
Анотація:
Описано влияние на свойства теста и качество пшеничного хлеба биологически активной воды, полученной разными способами - с применением черной глины и структурированной воды с последующей обработкой глиной. Разработана новая модель формирования энергоинформационных свойств воды повышенной биологической ценности. Сформулированы выводы о том, что обработанная вода интенсифицирует процесс брожения теста и изменяет состояние белков муки, что положительно сказывается на биологической ценности готовых изделий.
Описано вплив на властивості тіста і якість пшеничного хліба біологічно активної води, отриманої різними способами - із застосуванням чорної глини і структурованої води з наступною обробкою глиною. Розроблено нову модель формування енергоінформаційних властивостей води підвищеної біологічної цінності. Сформульовано висновки про те, що оброблена вода інтенсифікує процес бродіння тіста і змінює стан білків борошна, що позитивно позначається на біологічній цінності готових виробів.
Додаткові точки доступу:
Дремучева, Г. Ф.
Косован, А. П.
(Шифр в БД Х775324/2011/7)
УДК | |
664.649 |
Ключові слова: биологически активная вода -- біологічно активна вода -- изменение свойств -- зміна властивостей -- свойства теста -- властивості тіста -- качество хлеба -- якість хліба --
Анотація:
Описано влияние на свойства теста и качество пшеничного хлеба биологически активной воды, полученной разными способами - с применением черной глины и структурированной воды с последующей обработкой глиной. Разработана новая модель формирования энергоинформационных свойств воды повышенной биологической ценности. Сформулированы выводы о том, что обработанная вода интенсифицирует процесс брожения теста и изменяет состояние белков муки, что положительно сказывается на биологической ценности готовых изделий.
Описано вплив на властивості тіста і якість пшеничного хліба біологічно активної води, отриманої різними способами - із застосуванням чорної глини і структурованої води з наступною обробкою глиною. Розроблено нову модель формування енергоінформаційних властивостей води підвищеної біологічної цінності. Сформульовано висновки про те, що оброблена вода інтенсифікує процес бродіння тіста і змінює стан білків борошна, що позитивно позначається на біологічній цінності готових виробів.
Додаткові точки доступу:
Дремучева, Г. Ф.
Косован, А. П.
Кількість примірників на окремих абонементах
# | Відділ | Всього примірників | Вільних примірників |
---|
Інвентарні номери примірників на окремих абонементах
# | Відділ | інвентарні номери |
---|
# | Факультет | Спеціальність | Дисципліна | Семестр |
---|
# | Посилання | Кількість завантажень / переходів |
---|