(Свободных экземпляров нет)
636.2
Якісні показники шкур бугайців молочної, комбінованої і м’ясної порід [Текст] / В. С. Козир //
Вісн. аграр. науки : наук.-теорет. журн. - . - N 9. - С. 25-28. - Бібліогр.: с. 27-28.
(Шифр в БД В014345/2013/9)
УДК
636.2

Ключові слова: шкура -- бугайці -- порода -- вік -- якість -- бычки -- возраст --
Анотація:
Досліджено у віковій динаміці якісні показники шкур бугайців різних за напрямом продуктивності порід. Установлено, що важливими технологічними показниками якості шкур щодо придатності їх для шкіряної промисловості є не тільки маса, товщина і розмір, а й еластичність, щільність, пружність. Ці властивості забезпечує ретикулярний склад шкіри. Якісні показники шкур бугайців залежать від напряму продуктивності і порід.
Исследованы в возрастной динамике качественные показатели шкур бычков разных по направлению продуктивности пород. Установлено, что важными технологическими показателями качества шкур по пригодности их для кожевенной промышленности является не только масса, толщина и размер, но и эластичность, плотность, упругость. Эти свойства обеспечивает ретикулярный состав кожи. Качественные показатели шкур бычков зависят от направления продуктивности и пород.