636.087.3
Антиоксиданти - проти згіркнення кормів [Текст] / В. Попсуй //
Пропозиція : укр. журн. з питань агробізнесу. - . - N 8. - С. 176-179.
(Шифр в БД П187375/2013/8)
УДК
636.087.3

Ключові слова: агідол -- сантиокс -- локсидан (loxidan) -- оксистат -- ендокс -- рендокс плюс -- луктанокс -- норми введення -- нормы введения --
Анотація:
Найважливіші поживні речовини кормів - жири, які, на жаль, найчастіше руйнуються внаслідок окислення, та вуглеводи, які мають здатність набухати в кормі в процесі його зберігання та зумовлюють їхнє окислення. Реакція окислення незворотна і протікає внаслідок хімічних змін, що відбуваються у кормі, та призводить до зменшення терміну зберігання сировини і готової кормопродукції. Таку реакцію часто називають автоокисленням, або прото згіркненням корму.
Важнейшие питательные вещества кормов - жиры, которые, к сожалению, чаще всего разрушаются вследствие окисления, и углеводы, которые обладают способностью набухать в корме в процессе его хранения и обуславливают их окисление. Реакция окисления необратима и протекает вследствие химических изменений, происходящих в корме, и приводит к уменьшению срока хранения сырья и готовой кормопродукции. Такую реакцию часто называют автоокислением или прото прогорканием корма.