631.173:658.589(477)
Історико-економічні аспекти виробництва продукції свинарства України в радянський період [Текст] / М. І. Ібатуллін //
Вісн. аграр. науки : наук.-теорет. журн. - . - N 8. - С. 52-56. - Бібліогр. наприкінці ст..
(Шифр в БД В014345/2016/8)
УДК
631.173:658.589(477)
631.173
658.589(477)

Ключові слова: свинарство -- свиноводство -- виробництво -- производство -- споживання -- потребление -- колективні господарства -- коллективные хозяйства -- особисті селянські господарства -- личные крестьянские хозяйства --
Анотація:
У післявоєнний період свинарство стало однією із галузей тваринництва, що забезпечувало всі катеоргії населення м’ясопродуктами. Закладено основи наукового розвитку цієї галузі, інтегратором якої був Науково-дослідний інститут свинарства. Проте, через негативні наслідки аграрної реформи фактично було зруйноване промислове виробництво продукції свинарства , в особисті селянські господарства орієнтовані виключно на самозабезпечення.
В послевоенный период свиноводство стало одной из отраслей животноводства, что обеспечивало все катеоргии населения мясопродуктами. Заложены основы научного развития этой отрасли, интегратором которой был Научно-исследовательский институт свиноводства. Однако, из-за негативных последствий аграрной реформы фактически был разрушено промышленное производство продукции свиноводства, в личные крестьянские хозяйства ориентированы исключительно на самообеспечение.