634.1.076, 634.12, 634.11:663.3
Технологічна оцінка сортів яблук на придатність їх для виробництва плодових дистилятів [Текст] / О. С. Луканін, Н. Б. Мельник, С. М. Чухіль //
Вісн. аграр. науки : наук.-теорет. журн. - . - N 7. - С. 65-67. - Бібліогр. наприкінці ст..
(Шифр в БД В014345/2013/7)
УДК
634.1.076, 634.12, 634.11:663.3
634.1.076
634.12
634.11
663.3

Ключові слова: плодові дистиляти -- яблука -- сировина -- ароматичні речовини -- фенольні речовини -- цукри -- кислоти -- плодовые дистилляты -- яблоки -- сырье -- ароматические вещества -- фенольные вещества -- сахара -- кислоты --
Анотація:
Наведено можливості використання сировини для виробництва плодових дистилятів - яблук у трьох регіонах України: Чернівецькій, Вінницькій та Сумській областях. Проведено технологічну оцінку яблук на їх придатність для виробництва яблучних дистилятів, а також дослідження впливу агроекологічних умов вирощування яблуні на хімічний склад плодів. У результаті досліджень за основними фізико-хімічними та органолептичними показниками визначено найкращі сорти яблук для виробництва дистилятів.
Приведены возможности использования сырья для производства плодовых дистиллятов - яблок в трех регионах Украины: Черновицкой, Винницкой и Сумской областях. Проведена технологическая оценка яблок на их пригодность для производства яблочных дистиллятов, а также исследовано влияния агроэкологических условий выращивания яблони на химический состав плодов. В результате исследований по основным физико-химическим и органолептическим показателям определены лучшие сорта яблок для производства дистиллятов.
Додаткові точки доступу: