Наводимо новітній вітчизняний стандарт якості рисових круп / В. Дудченко, Г. Марущак, В. Стрій //
Зерно і хліб : наук.-вироб. журн. - . - N 3. - С. 22-24. - Бібліогр. наприкінці ст..
(Шифр в БД З092708/2013/3)
Ключові слова: рисові крупи -- види рисових круп -- сорти рисових круп -- органолептичні характеристики -- рисовые крупы -- гост -- виды рисовых круп -- сорта рисовых круп -- органолептические характеристики -- дсту --
Анотація:
За результатами досліджень сортових особливостей рису-зерна різних типів розроблено ДСТУ "Крупи рисові. Технічні умови" з урахуванням типів і сортів походження рису відповідно до Державного реєстру сортів рослин, придатних для поширення в Україні у 2012 році. Наведено характеристику рисової крупи за видами, підвидами, гатунками, представлені органолептичні якості крупи рисової, вказано нормування показників за різних способів переробки зерна в крупу (шліфування, пропарювання, лущення).
По результатам исследований сортовых особенностей риса-зерна различных типов разработан ДСТУ "Крупы рисовые. Технические условия" с учетом типов и сортов происхождения риса соответственно в Государственный реестр сортов растений, пригодных для распространения в Украине в 2012 году. Приведена характеристика рисовой крупы по видам, подвидами, сортам, представлены органолептические качества крупы рисовой, указано нормирования показателей при различных способов переработки зерна в крупу (шлифовка, пропаривания, шелушение).
Додаткові точки доступу: