664.665
Перспективи розширення асортименту хлібобулочних виробів для хворих на целіакію [Текст] / І. М. Медвідь [и др.] //
Хранение и перераб. зерна : науч.-практ. журн. - . - N3. - С. 43-48. - Бібліогр.: с. 47-48.
(Шифр в БД Х367526/2017/3)
УДК
664.665

Ключові слова: продукти спеціального призначення -- продукты специального назначения -- целіакія -- целиакия -- глютен -- безглютинове борошно -- безглютеновая мука -- структуроутворювачі -- структурообразователи -- хліб -- хлеб --
Анотація:
Наведено аналіз наукових досліджень щодо можливості розширення асортименту хлібобулочних виробів спеціального призначення, а саме - для хворих на целіакію. Розглянуто проблематику захворювання, основні принципи дієтотерапії та забезпеченість ринку України безглютеновими продуктами. Проведено аналіз безглютенової сировини та структуроутворювачів для розробки технології безглютенового хліба.
Приведен анализ научных исследований о возможности расширения ассортимента хлебобулочных изделий специального назначения, а именно - для больных целиакией. Рассмотрена проблематика заболевания, основные принципы диетотерапии и обеспеченность рынка Украины безглютеновой продуктами. Проведен анализ безглютеновой сырья и Структурообразователи для разработки технологии безглютенового хлеба.
Додаткові точки доступу: