663.25
Влияние вибрационной обработки мезги винограда Виорика на химический состав виноматериалов / Р. Н. Ткаченко, В. Т. Христюк, А.И. Смелягин //
Хранение и перераб. сельхозсырья : теорет. журн. - . - N 10. - С. 52-55. - Библиогр. в конце ст..
(Шифр в БД Х775324/2011/10)
УДК
663.25

Ключові слова: виноматериал -- виноградная мезга -- вибрационное воздействие -- химический состав -- ароматические компоненты -- виноматеріал -- виноградна мезга -- вібраційний вплив -- хімічний склад -- ароматичні компоненти --
Анотація:
Установлено влияние вибрационной обработки мезги белого сорта винограда Виорика на химический состав полученных виноматериалов. Определено влияние вибрационной обработки мезги на концентрацию фенольных веществ, показатель приведенного экстракта. Установлено влияние вибрационного воздействия на мезгу на извлечение и сохранение ароматических компонентов, формирующих сортовой аромат виноматериалов. Результаты исследований свидетельствуют о целесообразности использования вибрационной обработки мезги в технологии производства вин, обладающих ярко выраженным сортовым ароматом.
Встановлено вплив вібраційної обробки мезги білого сорту винограду Віоріка на хімічний склад отриманих виноматеріалів. Визначено вплив вібраційної обробки мезги на концентрацію фенольних речовин, показник приведеного екстракту. Встановлено вплив вібраційного впливу на мезгу на вилучення та збереження ароматичних компонентів, що формують сортовий аромат виноматеріалів. Результати досліджень свідчать про доцільність використання вібраційної обробки мезги в технології виробництва вин, що володіють яскраво вираженим сортовим ароматом.
Додаткові точки доступу: