637.144+638.18:637.07
Ферментативний метод визначення біологічної цінності молочних продуктів із зерновим інгредієнтом для дитячого харчування [Текст] / Т. В. Рудакова, С. А. Наріжний //
Зернові продукти і комбікорми : науково-виробничий журнал. - . - N2. - С. 24-28. - Бібліогр.: с. 27.
(Шифр в БД З021376/2017/2)
УДК
637.144+638.18:637.07
637.144
638.18
637.07

Ключові слова: біологічна цінність -- биологическая ценность -- дитячі молочні продукти -- детские молочные продукты -- рисове борошно -- рисовая мука -- ферментативний метод -- перевариваемость -- перетравлюваність --
Анотація:
Доведено, що уведення у рецептури концентрату сироваткових білків та рисового борошна являється доцільним, так як дозволяє отримати кисломолочний продукт "Віталакт" та пасту сиркову з кращими показниками перетравлюваності. Показано, що швидкість перетравлення білків молочних продуктів для дитячого харчування вища ніж складників цих продуктів окремо. При цьому перетравлюваність молочних білків була вищою за рослинні.
Доказано, что введение в рецептуры концентрата сывороточных белков и рисовой муки является целесообразным, так как позволяет получить кисломолочный продукт "Виталакт" и пасту творожную с лучшими показателями переваримости. Показано, что скорость переваривания белков молочных продуктов для детского питания выше, чем составляющих этих продуктов в отдельности. При этом перевариваемость молочных белков была выше растительных.
Додаткові точки доступу: