
>
[547.56:54-126]:66.061.3:[633.1+635.6]
Содержание свободных и связанных полифенолов злаковых и бобовых культур [Текст] / Е. Д. Журлова [и др.] //
Зернові продукти і комбікорми : науково-виробничий журнал. - 2017. - N2. - С. 14-18. - Библиогр.: с. 17.
(Шифр в БД З021376/2017/2)
Ключові слова: злаковые культуры -- злакові культури -- бобовые культуры -- бобові культури -- свободные полифенолы -- вільні поліфеноли -- связанные полифенолы -- пов'язані поліфеноли --
Анотація:
Исходя из полученных данных, было установлено, что в образцах зерновых и бобовых культур преобладают связанные полифенолы, высокие показатели демонстрировали: горох - 3,98 мг/г, рожь - 3,41 мг/г, нут - 3, 10 мг/г, и другие, что позиционирует их в качестве потенциальных источников получения свободных полифенолов. Высоким содержанием свободных полифенольных соединений отличались: гречневая крупа - 2,14 мг, кукуруза - 1,05 мг, овес - 1, 15 мг и цветная фасоль - 1,10 мг.
Виходячи з отриманих даних, було встановлено, що в зразках зернових і бобових культур переважають пов'язані поліфеноли, високі показники демонстрували: горох - 3,98 мг/г, жито - 3,41 мг/г, нут - 3, 10 мг/г, та інші, що позиціонує їх як потенційні джерела отримання вільних поліфенолів. Високим вмістом вільних поліфенольних сполук відрізнялися: гречана крупа - 2,14 мг, кукурудза - 1,05 мг, овес - 1,15 мг і кольорова квасоля - 1,10 мг.
Додаткові точки доступу:
Журлова, Е. Д.
Бондаренко, А. В.
Базильский, Д. А.
Черненко, С. А.
(Шифр в БД З021376/2017/2)
УДК | |
[547.56:54-126]:66.061.3:[633.1+635.6] | |
547.56 | |
54-126 | |
66.061.3 | |
633.1 | |
635.6 |
Ключові слова: злаковые культуры -- злакові культури -- бобовые культуры -- бобові культури -- свободные полифенолы -- вільні поліфеноли -- связанные полифенолы -- пов'язані поліфеноли --
Анотація:
Исходя из полученных данных, было установлено, что в образцах зерновых и бобовых культур преобладают связанные полифенолы, высокие показатели демонстрировали: горох - 3,98 мг/г, рожь - 3,41 мг/г, нут - 3, 10 мг/г, и другие, что позиционирует их в качестве потенциальных источников получения свободных полифенолов. Высоким содержанием свободных полифенольных соединений отличались: гречневая крупа - 2,14 мг, кукуруза - 1,05 мг, овес - 1, 15 мг и цветная фасоль - 1,10 мг.
Виходячи з отриманих даних, було встановлено, що в зразках зернових і бобових культур переважають пов'язані поліфеноли, високі показники демонстрували: горох - 3,98 мг/г, жито - 3,41 мг/г, нут - 3, 10 мг/г, та інші, що позиціонує їх як потенційні джерела отримання вільних поліфенолів. Високим вмістом вільних поліфенольних сполук відрізнялися: гречана крупа - 2,14 мг, кукурудза - 1,05 мг, овес - 1,15 мг і кольорова квасоля - 1,10 мг.
Додаткові точки доступу:
Журлова, Е. Д.
Бондаренко, А. В.
Базильский, Д. А.
Черненко, С. А.
Кількість примірників на окремих абонементах
# | Відділ | Всього примірників | Вільних примірників |
---|
Інвентарні номери примірників на окремих абонементах
# | Відділ | інвентарні номери |
---|
# | Факультет | Спеціальність | Дисципліна | Семестр |
---|
# | Посилання | Кількість завантажень / переходів |
---|