Исследование технологических свойств современных сортов пшеницы Украины. II. Показатели качества муки лабораторного помола. / Д. А. Жигунов, И. Г. Топораш, Д. В. Аксельруд //
Зернові продукти і комбікорми : науково-виробничий журнал. - . - N 3. - С. 10-12. - Библиогр. в конце ст..
(Шифр в БД З021376/2012/3)
Ключові слова: зерно -- сорт -- пшеница -- твердозерная пшеница -- вакси -- мягкозерная пшеница -- мука -- клейковина -- белок -- число падения -- зерно -- сорт -- пшениця -- твердозерна пшениця -- ваксі -- м'якозерна пшениця -- борошно -- клейковина -- білок -- число падіння --
Анотація:
Изучены технологические и биохимические показатели качества муки из различных современных сортов украинской пшеницы. Показано, что мука из мягкозерной пшеницы отличается меньшей крупностью, меньшей зольностью и содержанием белка, но большей белизной по сравнению с твердозерной пшеницей. Напротив, мука из вакси пшеницы отличается большей крупностью, большей зольностью, но меньшим числом падения. Установлено, что по совокупности показателей качества у твердозерной и безамилозной пшеницы наилучшими показателями обладает размольная мука, у мягкозерной - драная.
Вивчено технологічні та біохімічні показники якості борошна із різних сучасних сортів української пшениці. Показано, що борошно з м'якозерної пшениці відрізняється меншою крупністю, меншою зольністю та вмістом білка, але більшою білизною в порівнянні з твердозерною пшеницею. Навпаки, борошно з ваксі пшениці відрізняється більшою значущістю, більшою зольністю, але меншим числом падіння. Встановлено, що за сукупністю показників якості у твердозерної і безамілозной пшениці найкращими показниками володіє розмельне борошно, у м'якозерної - драна.
Додаткові точки доступу: