
>
О стойкости витаминов в процессе производства и хранения нектаров малинового и из черной смородины / И.В. Тимощук [и др.] //
Хранение и перераб. сельхозсырья : теорет. журн. - 2012. - N 2. - С. 39-44. - Библиогр. в конце ст..
(Шифр в БД Х775324/2012/2)
Ключові слова: ацетальдегид -- витамины -- малиновый нектар -- нектар из черной смородины -- фенол -- формальдегид -- хлороформ -- хлорфенол -- ацетальдегід -- вітаміни -- малиновий нектар -- нектар з чорної смородини -- фенол -- формальдегід -- хлороформ -- хлорфенол --
Анотація:
Исследовано влияние приоритетных загрязнителей водопроводной воды на стойкость витаминов в процессе производства и хранения нектаров малинового и из черной смородины. Приведены данные о снижении содержания витаминов С и группы В в нектарах в присутствии фенола, хлорфенола, формальдегида, ацетальдегида. Установлено, что хлороформ не оказывает влияния на стойкость витаминов при производстве и хранении исследуемых напитков. Приведены химические реакции взаимодействия витаминов с органическими загрязнителями, обусловливающими их разрушение.
Досліджено вплив пріоритетних забруднювачів водопровідної води на стійкість вітамінів в процесі виробництва і зберігання нектарів малинового і з чорної смородини. Наведено дані про зниження вмісту вітамінів С і групи В в нектарах в присутності фенолу, хлорфенолів, формальдегіду, ацетальдегіду. Встановлено, що хлороформ не робить впливу на стійкість вітамінів при виробництві та зберіганні досліджуваних напоїв. Наведено хімічні реакції взаємодії вітамінів з органічними забруднювачами, які зумовлюють їх руйнування.
Додаткові точки доступу:
Тимощук, И.В.
Краснова, Т.А.
Сартина, Н.А.
Мудрикова, О. В.
(Шифр в БД Х775324/2012/2)
Ключові слова: ацетальдегид -- витамины -- малиновый нектар -- нектар из черной смородины -- фенол -- формальдегид -- хлороформ -- хлорфенол -- ацетальдегід -- вітаміни -- малиновий нектар -- нектар з чорної смородини -- фенол -- формальдегід -- хлороформ -- хлорфенол --
Анотація:
Исследовано влияние приоритетных загрязнителей водопроводной воды на стойкость витаминов в процессе производства и хранения нектаров малинового и из черной смородины. Приведены данные о снижении содержания витаминов С и группы В в нектарах в присутствии фенола, хлорфенола, формальдегида, ацетальдегида. Установлено, что хлороформ не оказывает влияния на стойкость витаминов при производстве и хранении исследуемых напитков. Приведены химические реакции взаимодействия витаминов с органическими загрязнителями, обусловливающими их разрушение.
Досліджено вплив пріоритетних забруднювачів водопровідної води на стійкість вітамінів в процесі виробництва і зберігання нектарів малинового і з чорної смородини. Наведено дані про зниження вмісту вітамінів С і групи В в нектарах в присутності фенолу, хлорфенолів, формальдегіду, ацетальдегіду. Встановлено, що хлороформ не робить впливу на стійкість вітамінів при виробництві та зберіганні досліджуваних напоїв. Наведено хімічні реакції взаємодії вітамінів з органічними забруднювачами, які зумовлюють їх руйнування.
Додаткові точки доступу:
Тимощук, И.В.
Краснова, Т.А.
Сартина, Н.А.
Мудрикова, О. В.
Кількість примірників на окремих абонементах
# | Відділ | Всього примірників | Вільних примірників |
---|
Інвентарні номери примірників на окремих абонементах
# | Відділ | інвентарні номери |
---|
# | Факультет | Спеціальність | Дисципліна | Семестр |
---|
# | Посилання | Кількість завантажень / переходів |
---|