
>
Висоцька, І. М.Добровільна сертифікація як інструмент забезпечення якості аграрної продукції / І. М. Висоцька //
Висоцька, І. М.
Економіка АПК : міжнар. наук.-вироб. журн. - 2015. - N 6. - С. 101-107. - Бібліогр. наприкінці ст..
(Шифр в БД Е737270/2015/6)
Ключові слова: якість -- безпечність -- простежуваність -- сільськогосподарська продукція -- добровільна сертифікація -- оптимальний рівень якості -- качество -- безопасность -- прослеживаемость -- сельскохозяйственная продукция -- добровольная сертификация -- оптимальный уровень качества --
Анотація:
Висвітлено останні законодавчі ініціативи у сфері забезпечення і контролю якості та безпечності продуктів харчування, що наслідують європейські. Окреслено основні зміни й вимоги до операторів ринку, а саме у питанні запровадження систем НАССР та забезпечення простежуванності. Визначено, що таке перекладання відповідальності за якість і безпечність харчових продуктів на учасників ланцюга їх постачання стало поштовхом для запровадження добровільної сертифікації в міжнародній практиці. Зроблено аналіз даних реєстру поширених в ЄС систем добровільної сертифікації, а також розроблених для них настанов з доброї практики. Систематизовано основні фактори впливу на якість проведення аудитів та інспектування сертифікаційним органом і на основі базової графічної моделі розглянуто можливі напрями її поліпшення.
Освещены последние законодательные инициативы в сфере обеспечения и контроля качества и безопасности продуктов питания, наследующих европейские. Определены основные изменения и требования к операторам рынка, а именно в вопросе внедрения системы НАССР и обеспечения прослеживаемости. Определено, что такое перекладывание ответственности за качество и безопасность пищевых продуктов на участников цепи их поставки стало толчком для внедрения добровольной сертификации в международной практике. Сделан анализ данных реестра распространенных в ЕС систем добровольной сертификации, а также разработанных для них установок с хорошей практики. Систематизированы основные факторы влияния на качество проведения аудитов и инспектирования сертификационным органом и на основе базовой графической модели, рассмотрены возможные направления ее улучшения.
(Шифр в БД Е737270/2015/6)
Ключові слова: якість -- безпечність -- простежуваність -- сільськогосподарська продукція -- добровільна сертифікація -- оптимальний рівень якості -- качество -- безопасность -- прослеживаемость -- сельскохозяйственная продукция -- добровольная сертификация -- оптимальный уровень качества --
Анотація:
Висвітлено останні законодавчі ініціативи у сфері забезпечення і контролю якості та безпечності продуктів харчування, що наслідують європейські. Окреслено основні зміни й вимоги до операторів ринку, а саме у питанні запровадження систем НАССР та забезпечення простежуванності. Визначено, що таке перекладання відповідальності за якість і безпечність харчових продуктів на учасників ланцюга їх постачання стало поштовхом для запровадження добровільної сертифікації в міжнародній практиці. Зроблено аналіз даних реєстру поширених в ЄС систем добровільної сертифікації, а також розроблених для них настанов з доброї практики. Систематизовано основні фактори впливу на якість проведення аудитів та інспектування сертифікаційним органом і на основі базової графічної моделі розглянуто можливі напрями її поліпшення.
Освещены последние законодательные инициативы в сфере обеспечения и контроля качества и безопасности продуктов питания, наследующих европейские. Определены основные изменения и требования к операторам рынка, а именно в вопросе внедрения системы НАССР и обеспечения прослеживаемости. Определено, что такое перекладывание ответственности за качество и безопасность пищевых продуктов на участников цепи их поставки стало толчком для внедрения добровольной сертификации в международной практике. Сделан анализ данных реестра распространенных в ЕС систем добровольной сертификации, а также разработанных для них установок с хорошей практики. Систематизированы основные факторы влияния на качество проведения аудитов и инспектирования сертификационным органом и на основе базовой графической модели, рассмотрены возможные направления ее улучшения.
Кількість примірників на окремих абонементах
# | Відділ | Всього примірників | Вільних примірників |
---|
Інвентарні номери примірників на окремих абонементах
# | Відділ | інвентарні номери |
---|
# | Факультет | Спеціальність | Дисципліна | Семестр |
---|
# | Посилання | Кількість завантажень / переходів |
---|