637.38:579.67
Розвиток лактобактерій у сирних продуктах з рослинними компонентами / К. В. Пашук, Г. Ф. Насирова, Н. Ф. Кігель //
Вісн. аграр. науки : наук.-теорет. журн. - . - N 3. - С. 63-65. - Бібліогр. наприкінці ст..
(Шифр в БД В014345/2012/3)
УДК
637.38:579.67
637.38
579.67

Ключові слова: сироваріння -- молочна суміш -- бактеріальна закваска -- чисельність молочнокислих бактерій -- чисельність лактобактерій -- сироварение -- молочная смесь -- численность молочнокислых бактерий -- численность лактобактерий --
Анотація:
Исследована динамика изменения численности лактобактерий в сырных продуктах с растительными компонентами на разных этапах технологического процесса. Установлено, что замена 30% молочного жира его заменителями обусловливала угнетение развития лактобактерий при вызревании сырных продуктов, тогда как внесение изолята соевого белка положительно влияло на развитие лактобактерий заквашивального препарата.
Досліджено динаміку змін чисельності лактобактерій у сирних продуктах з рослинними компонентами на різних етапах технологічного процесу. Установлено, що заміщення 30% молочного жиру його замінниками зумовлювало пригнічення розвитку лактобактерій під час визрівання сирних продуктів, тоді як унесення ізоляту соєвого білка позитивно вплинуло на розвиток латкобактерій заквашувального препарату.
Додаткові точки доступу: