
>
663.031
Лымарь, А. Ю.Повышение целлюлолитической активности ферментов бактериальной и грибной культуры с применением метода дискретно-импульсного ввода энергии (ДИВЭ) [Текст] / А. Ю. Лымарь //
Лымарь, А. Ю.
Вібрації в техніці та технологіях : наук.-техн. журн. . - 2012. - N 3. - С. 116-120. - Бібліогр. наприкінці ст. - ISSN 5-7763-91.
(Шифр в БД В927452/2012/3)
Ключові слова: дискретно-імпульсне введення енергії -- роторно-імпульсний апарат -- целюлолітична активність -- дискретно-импульсное введение энергии -- роторно-импульсный аппарат -- целлюлолитическая активность --
Анотація:
Досліджено можливість застосування методу дискретно-імпульсного введення енергії (ДІВЕ) на підвищення целюлолітичної активності ферментів бактеріальної та грибної культури. Встановлено, що целюлолітична активність культуральної рідини грибної культури G. Candidum збільшилася на 40-50% при 2-х кратній обробці середовища в РПА зі швидкістю зсуву потоку 50*10{\up 3}c{\up -1}, а при подальшій обробці - знижувалася. Аналогічна картина спостерігалася при впливі методу ДІВЕ на культуральну рідину бактеріальної культури Bacillus licheniformis. При 3-х кратній обробці її зі швидкістю зсуву потоку 50*10{\up 3}c{\up -1} приводила до підвищення целюлолітичної активності на 25-34%, а при більш тривалому впливі - знижувалася.
Исследована возможность применения метода дискретно-импульсного ввода энергии (ДИВЭ) на повышение целлюлолитической активности ферментов бактериальной и грибной культуры. Установлено, что целлюлолитическая активность культуральной жидкости грибной культуры G. Candidum увеличилась на 40-50 % при 2-х кратной обработке среды в РПА со скоростью сдвига потока 50*10{\up 3}c{\up -1}, а при дальнейшей обработке - снижалась. Аналогичная картина наблюдалась при воздействии метода ДИВЭ на культуральную жидкость бактериальной культуры Bacillus licheniformis. При 3-х кратной обработке ее со скоростью сдвига потока 50*10{\up 3}c{\up -1 } приводила к повышению целлюлолитической активности на 25-34%, а при более длительном воздействии - снижалась.
(Шифр в БД В927452/2012/3)
УДК | |
663.031 |
Ключові слова: дискретно-імпульсне введення енергії -- роторно-імпульсний апарат -- целюлолітична активність -- дискретно-импульсное введение энергии -- роторно-импульсный аппарат -- целлюлолитическая активность --
Анотація:
Досліджено можливість застосування методу дискретно-імпульсного введення енергії (ДІВЕ) на підвищення целюлолітичної активності ферментів бактеріальної та грибної культури. Встановлено, що целюлолітична активність культуральної рідини грибної культури G. Candidum збільшилася на 40-50% при 2-х кратній обробці середовища в РПА зі швидкістю зсуву потоку 50*10{\up 3}c{\up -1}, а при подальшій обробці - знижувалася. Аналогічна картина спостерігалася при впливі методу ДІВЕ на культуральну рідину бактеріальної культури Bacillus licheniformis. При 3-х кратній обробці її зі швидкістю зсуву потоку 50*10{\up 3}c{\up -1} приводила до підвищення целюлолітичної активності на 25-34%, а при більш тривалому впливі - знижувалася.
Исследована возможность применения метода дискретно-импульсного ввода энергии (ДИВЭ) на повышение целлюлолитической активности ферментов бактериальной и грибной культуры. Установлено, что целлюлолитическая активность культуральной жидкости грибной культуры G. Candidum увеличилась на 40-50 % при 2-х кратной обработке среды в РПА со скоростью сдвига потока 50*10{\up 3}c{\up -1}, а при дальнейшей обработке - снижалась. Аналогичная картина наблюдалась при воздействии метода ДИВЭ на культуральную жидкость бактериальной культуры Bacillus licheniformis. При 3-х кратной обработке ее со скоростью сдвига потока 50*10{\up 3}c{\up -1 } приводила к повышению целлюлолитической активности на 25-34%, а при более длительном воздействии - снижалась.
Кількість примірників на окремих абонементах
# | Відділ | Всього примірників | Вільних примірників |
---|
Інвентарні номери примірників на окремих абонементах
# | Відділ | інвентарні номери |
---|
# | Факультет | Спеціальність | Дисципліна | Семестр |
---|
# | Посилання | Кількість завантажень / переходів |
---|