633.11«321»:631.526.325
Селекційні напрацювання пшениці ярої [Текст] / І. Смульська //
Пропозиція : укр. журн. з питань агробізнесу. - . - N 1 (спецвипуск "Новинки селекції"). - С. 12-13.
(Шифр в БД П187375/2016/1 (спецвипуск Новинки селекції"))
УДК
633.11«321»:631.526.325
633.11«321»
631.526.325

Ключові слова: пшениця ярова -- пшеница яровая -- сорти -- сорта -- тверда -- твердая -- дуромакс -- м'яка -- мягкая -- юрій -- юрий -- дігана -- дигана -- баярд -- маттус -- гранус -- квс аквілон -- квс аквилон -- селекція -- селекция --
Анотація:
Пшениця яра є однією з найцінніших продовольчих культур. Її широко використовують у хлібопекарському та кондитерському виробництві. Зерно, вирощене в південно-східних районах країни, має високий вміст білка (15-18%). У зерні ярої твердої пшениці вміст білка ще вищий (у посушливих районах - до 21% і більше).
Пшеница яровая является одной из самых ценных продовольственных культур. Ее широко используют в хлебопекарном и кондитерском производстве. Зерно, выращенное в юго-восточных районах страны, имеет высокое содержание белка (15-18%). В зерне яровой твердой пшеницы содержание белка еще выше (в засушливых районах - до 21% и более).