664.663.9
Дослідження впливу шроту насіння льону на перебіг мікробіологічних та біохімічних процесів у пшеничному тісті [Текст] / О. П. Іжевська //
Хранение и перераб. зерна : науч.-практ. журн. - . - N2. - С. 38-43. - Бібліогр. наприкінці ст..
(Шифр в БД Х367526/2017/2)
УДК
664.663.9

Ключові слова: пшеничне борошно -- пшеничная мука -- шрот насіння льону -- шрот семян льна -- функціональні інгредієнти -- функциональные ингредиенты -- технологічний процес -- технологический процесс -- якість виробів -- качество изделий --
Анотація:
Результати досліджень свідчать, що внаслідок особливостей хімічного складу і технологічних властивостей шроту насіння льону включення його до рецептури хліба погіршує якість виробів та зумовлює подовження тривалості вистоювання тістових заготовок. Для пояснення впливу шроту насіння льону на якість хліба та перебіг технологічного процесу досліджували в цих зразках особливості біохімічних та мікробіологічних процесів.
Результаты исследований свидетельствуют, что в силу особенностей химического состава и технологических свойств шрота семян льна включение его в рецептуру хлеба ухудшает качество изделий и обуславливает увеличение продолжительности расстойки тестовых заготовок. Для объяснения влияния шрота семян льна на качество хлеба и ход технологического процесса исследовали в этих образцах особенности биохимических и микробиологических процессов.