338.658:339
Чинники інноваційної конкурентоспроможності харчової промисловості в контексті глобалізації / М. П. Сичевський, О. В. Коваленко //
Економіка АПК : міжнар. наук.-вироб. журн. - . - N11. - С. 60-67. - Бібліогр. наприкінці ст..
(Шифр в БД Е737270/2016/11)
УДК
338.658:339

Ключові слова: харчова промисловість -- економічні системи -- конкурентоспроможність -- глобалізація -- технологічна інфраструктура -- біотехнології -- пищевая промышленность -- экономические системы -- конкурентоспособность -- глобализация -- технологическая инфраструктура -- биотехнологии --
Анотація:
Розкрито сутність концепції інноваційної конкурентоспроможності з метою її ефективного застосування на галузевому рівні. Виявлено методологічні особливості обчислення індексу глобальної конкурентоспроможності України, структуру та вагомість чинників. Встановлено, що одним із визначальних чинників інноваційної конкурентоспроможності харчової промисловості за умов глобалізації є технологічна інфра структура, що має забезпечити розвиток інтелектуальних і високотехнологічних інновацій, зокрема, біотехнологій, які здатні розв'язати проблеми продовольчого й енергетичного забезпечення суспільства.
Раскрыта сущность концепции инновационной конкурентоспособности с целью ее эффективного применения на отраслевом уровне. Выявлены методологические особенности исчисления индекса глобальной конкурентоспособности Украины, структуру и значимость факторов. Установлено, что одним из определяющих факторов инновационной конкурентоспособности пищевой промышленности в условиях глобализации является технологическая инфра структура, которая должна обеспечить развитие интеллектуальных и высокотехнологичных инноваций, в частности, биотехнологий, которые способны решить проблемы продовольственного и энергетического обеспечения общества.
Додаткові точки доступу: