
>
664.85
Добровольский, В. Ф.Разработка технологии производства фруктовых палочек для рациона питания космонавтов / В. Ф. Добровольский //
Добровольский, В. Ф.
Пищевая пром-сть : науч.-производств. журн. - 2011. - N 9. - С. 49. - ISSN 0235-2486.
(Шифр в БД П698712/2011/9)
Рубрики:
Пищевая промышленность
харчова промисловість
Росія
Россия
Ключові слова: рацион питания -- космонавты -- технологии -- ингредиенты -- микроорганизмы -- промежуточная влажность -- обезвоживание -- раціон харчування -- космонавти -- технології -- інгредієнти -- мікроорганізми -- проміжна вологість --
Анотація:
Представлена технология производства фруктовых палочек, используемых в рационе питания космонавтов. Разработкой рецептур и технологических параметров производства специальных продуктов (для рациона питания космонатов) занимается отдел космического питания ГНУ НИИ ПП и СПТ, а внедрение специальных продуктов осуществляется на Бирюлевском экспериментальном заводе (Московская обл.). При разработке технологии фруктовых палочек (продукта промежуточной влажности) использованы приемы и методы, способствующие понижению содержания воды и ее связыванию. Полученные результаты исследования позволили разработать нормативную документацию на производство фруктовых палочек.
Представлена технологія виробництва фруктових паличок, що використовуються в раціоні харчування космонавтів. Розробкою рецептур та технологічних параметрів виробництва спеціальних продуктів (для раціону харчування космонатов) займається відділ космічного харчування ГНУ НДІ ПП і СПТ, а впровадження спеціальних продуктів здійснюється на Бірюлевському експериментальному заводі (Московська обл.). При розробці технології фруктових паличок (продукту проміжної вологості) використані прийоми і методи, що сприяють зниженню вмісту води та її зв'язуванню. Отримані результати дослідження дозволили розробити нормативну документацію на виробництво фруктових паличок.
(Шифр в БД П698712/2011/9)
УДК | |
664.85 |
Рубрики:
Пищевая промышленность
харчова промисловість
Росія
Россия
Ключові слова: рацион питания -- космонавты -- технологии -- ингредиенты -- микроорганизмы -- промежуточная влажность -- обезвоживание -- раціон харчування -- космонавти -- технології -- інгредієнти -- мікроорганізми -- проміжна вологість --
Анотація:
Представлена технология производства фруктовых палочек, используемых в рационе питания космонавтов. Разработкой рецептур и технологических параметров производства специальных продуктов (для рациона питания космонатов) занимается отдел космического питания ГНУ НИИ ПП и СПТ, а внедрение специальных продуктов осуществляется на Бирюлевском экспериментальном заводе (Московская обл.). При разработке технологии фруктовых палочек (продукта промежуточной влажности) использованы приемы и методы, способствующие понижению содержания воды и ее связыванию. Полученные результаты исследования позволили разработать нормативную документацию на производство фруктовых палочек.
Представлена технологія виробництва фруктових паличок, що використовуються в раціоні харчування космонавтів. Розробкою рецептур та технологічних параметрів виробництва спеціальних продуктів (для раціону харчування космонатов) займається відділ космічного харчування ГНУ НДІ ПП і СПТ, а впровадження спеціальних продуктів здійснюється на Бірюлевському експериментальному заводі (Московська обл.). При розробці технології фруктових паличок (продукту проміжної вологості) використані прийоми і методи, що сприяють зниженню вмісту води та її зв'язуванню. Отримані результати дослідження дозволили розробити нормативну документацію на виробництво фруктових паличок.
Кількість примірників на окремих абонементах
# | Відділ | Всього примірників | Вільних примірників |
---|
Інвентарні номери примірників на окремих абонементах
# | Відділ | інвентарні номери |
---|
# | Факультет | Спеціальність | Дисципліна | Семестр |
---|
# | Посилання | Кількість завантажень / переходів |
---|