Голозерный ячмень / А. Рыбалка, С. Полищук //
Зерно : всеукр. журн. совр. агропромышленника. - . - N 7. - С. 40-45.
(Шифр в БД З905065/2012/7)
Ключові слова: ячменный хлеб -- сорта ячменя -- голозерный ячмень -- химический состав зерен ячменя -- углеводы -- диетическое питания -- селекция голозерного ячменя -- ячмінний хліб -- сорти ячменю -- голозерний ячмінь -- хімічний склад зерен ячменю -- вуглеводи -- дієтичне харчування -- селекція голозерного ячменю --
Анотація:
В мае 2006 года Администрация США по вопросам продовольствия и лекарственных средств,US Food and Drug Administration (FDA), отнесла пищевые продукты, содержащие зерно ячменя, к продуктам функционального питания, то есть к тем, которые имеют лечебно-профилактическое воздействие на здоровье организма человека или предотвращает определенные паталогические процессы и болезни. В часности ячменная продукция снижает риск болезни коронарных сосудов сердца. Еще более ценна культура голозерного ячменя, которая у нас почти не известна. Да и с сортами голозерного ячменя в Украине весьма проблематично
У травні 2006 року Адміністрація США з питань продовольства і лікарських засобів, US Food and Drug Administration (FDA), віднесла харчові продукти, що містять зерно ячменю, до продуктів функціонального харчування, тобто до тих, які мають лікувально-профілактичний вплив на здоров'я організму людини або запобігає певні паталогические процеси і хвороби. В часності ячмінна продукція знижує ризик хвороби коронарних судин серця. Ще більш цінна культура голозерного ячменю, яка у нас майже не відома. Та й з сортами голозерного ячменю в Україні досить проблематично
Додаткові точки доступу: