
>
549.75:547.155:631.5/.9:577.16:635.63.004.53/.54
Содержание основных химических веществ в плодах огурцов / В. А. Мачулкина [и др.] //
Хранение и перераб. сельхозсырья : теорет. журн. - 2011. - N 8. - С. 15-16 .
(Шифр в БД Х775324/2011/8)
Рубрики:
Росія
Россия
Ключові слова: плоды огурца -- химические вещества -- нитраты -- остаточный азот -- консервирование -- плоди огірка -- хімічні речовини -- нітрати -- залишковий азот -- консервування --
Анотація:
Приведены данные по содержанию основных химических веществ в свежей, консервированной продукции огурцов, выращенных в Астраханской области по общепринятой технологии при орошении. Установлено, что в огурцах сортов Феникс-642 и Резастр в процессе консервирования и определенного срока их ферментации существенно снижалось содержание основных химических веществ к исходному. Содержание нитратов в готовой продукции было в 2,1 раза ниже ПДК независимо от сорта, сбора и размера плода.
Наведено дані щодо змісту основних хімічних речовин у свіжій, консервованій продукції огірків, вирощених в Астраханській області за загальноприйнятою технологією при зрошенні. Встановлено, що в огірках сортів Фенікс-642 і Резастр в процесі консервації та визначеного терміну їх ферментації істотно знижувався вміст основних хімічних речовин до початкового. Вміст нітратів у готовій продукції був в 2,1 рази нижчий ГДК незалежно від сорту, збору та розміру плоду.
Додаткові точки доступу:
Мачулкина, В. А.
Иванова, Е. И.
Санникова, Т. А.
Иванов, А. П.
(Шифр в БД Х775324/2011/8)
УДК | |
549.75:547.155:631.5/.9:577.16:635.63.004.53/.54 | |
549.75 | |
547.155 | |
631.5/.9 | |
577.16 | |
635.63.004.53/.54 |
Рубрики:
Росія
Россия
Ключові слова: плоды огурца -- химические вещества -- нитраты -- остаточный азот -- консервирование -- плоди огірка -- хімічні речовини -- нітрати -- залишковий азот -- консервування --
Анотація:
Приведены данные по содержанию основных химических веществ в свежей, консервированной продукции огурцов, выращенных в Астраханской области по общепринятой технологии при орошении. Установлено, что в огурцах сортов Феникс-642 и Резастр в процессе консервирования и определенного срока их ферментации существенно снижалось содержание основных химических веществ к исходному. Содержание нитратов в готовой продукции было в 2,1 раза ниже ПДК независимо от сорта, сбора и размера плода.
Наведено дані щодо змісту основних хімічних речовин у свіжій, консервованій продукції огірків, вирощених в Астраханській області за загальноприйнятою технологією при зрошенні. Встановлено, що в огірках сортів Фенікс-642 і Резастр в процесі консервації та визначеного терміну їх ферментації істотно знижувався вміст основних хімічних речовин до початкового. Вміст нітратів у готовій продукції був в 2,1 рази нижчий ГДК незалежно від сорту, збору та розміру плоду.
Додаткові точки доступу:
Мачулкина, В. А.
Иванова, Е. И.
Санникова, Т. А.
Иванов, А. П.
Кількість примірників на окремих абонементах
# | Відділ | Всього примірників | Вільних примірників |
---|
Інвентарні номери примірників на окремих абонементах
# | Відділ | інвентарні номери |
---|
# | Факультет | Спеціальність | Дисципліна | Семестр |
---|
# | Посилання | Кількість завантажень / переходів |
---|