Селекція сортів пшениці за толерантністю клейковини до ушкодження зерна клопом-черепашкою / О. І. Рибалка, М. В. Червоніс, М. А. Литвиненко //
Вісн. аграр. науки : наук.-теорет. журн. - . - N 8. - С. 44-49. - Библиогр. в конце ст..
(Шифр в БД В014345/2009/8)
Анотація:
Досліджено реакцію за показниками якості борошна старих (Одеська 16, Безоста 1) та сучасних (Вікторія одеська, Селянка) сортів пшениці на ушкодження зерна клопом-черепашкою. Установлено, що за 50-річний період завдяки селекції пшениці підвищились толерантність клейковини до ушкодження зерна клопом-черепашкою та можливість посилення цієї ознаки.
Додаткові точки доступу: