Дослідження впливу фруктози на технологічний процес та якість булочних виробів / В. Дробот [и др.] //
Хлібопекарська і кондитерська промисловість України : науково-виробничий і практич. журнал. - . - N 11. - С. 3-5. - Бібліогр. наприкінці ст..
(Шифр в БД Х194632/2012/11)
Ключові слова: сахароза -- фруктоза -- технологічний процес -- якість -- булочні вироби -- бродіння тіста -- сахароза -- фруктоза -- технологический процесс -- качество -- булочные изделия -- брожение теста --
Анотація:
Надзвичайно актуальною проблемою сучасної медицини і харчової промисловості є профілактика цукрового діабету та ожиріння у населення. У зв’язку з цим у світовій практиці виробництва продуктів харчування ведеться пошук речовин, що здатні замінювати цукор і надавати продуктам солодкого смаку. Останнім часом перспективним інгредієнтом , що замінює сахарозу в харчових продуктах вважається моноцукор. Автори статті мали за мету вивчення впливу фруктози на показники технологічного процесу та якість хлібобулочних виробів.
Чрезвычайно актуальной проблемой современной медицины и пищевой промышленности является профилактика сахарного диабета и ожирения у населения. В связи с этим в мировой практике производства продуктов питания ведется поиск веществ, способных заменять сахар и предоставлять продуктам сладкого вкуса. Последнее время перспективным ингредиентом, заменяет сахарозу в пищевых продуктах считается моносахар. Авторы статьи имели целью изучение влияния фруктозы на показатели технологического процесса и качество хлебобулочных изделий.
Додаткові точки доступу: