636.085.52
Отримайте максимум від силосу - виберіть правильний консервант! / Л. Крюкова //
Пропозиція : укр. журн. з питань агробізнесу. - . - N 5. - С. 128-131.
(Шифр в БД П187375/2016/5)
УДК
636.085.52

Ключові слова: біологічні консерванти -- биологические консерванты -- хімічні консерванти -- химические консерванты -- трав’яний силос -- травянистый силос -- заготівля -- заготовка -- оптимальні умови -- оптимальные условия -- придатність кормів -- пригодность кормов --
Анотація:
З тієї хвилини, коли рослину зрізають, її поживна цінність починає зменшуватись, унаслідок чого втрати поживних речовин під час силосування можуть сягати 40%! Мета процесу щорічної кормозаготівлі полягає в тому, щоб звести до мінімуму ці втрати та зберегти корм із властивостями, близькими до вихідної сировини. Досягти цього цілком можливо із використанням концентратів. На європейських фермах для уникнення втрат від небажаних біологічних процесів у силосі дуже широко застосовують консерванти.
С той минуты, когда растение срезают, ее питательная ценность начинает уменьшаться, вследствие чего потери питательных веществ во время силосования могут достигать 40%! Цель процесса ежегодной кормозаготовки заключается в том, чтобы свести к минимуму эти потери и сохранить корм со свойствами, близкими к исходному сырью. Достичь этого вполне возможно с использованием концентратов. На европейских фермах во избежание потерь от нежелательных биологических процессов в силосе очень широко применяют консерванты.