
>
577.15:663.5
Глускіна, Т. С.Дослідження ферментативного гідролізу біополімерів жита у спиртовому виробництві / Т. С. Глускіно, Л. В. Левандовський, Т. О. Мудрак //
Глускіна, Т. С.
Вісн. аграр. науки : наук.-теорет. журн. - 2011. - N 3. - С. 47-50. - Бібліогр. наприкінці ст..
(Шифр в БД В014345/2011/3)
Анотація:
Наведено експериментальні дані щодо біотрансформації складових зерна жита в технології спирту шляхом застосування ферментних препаратів (ФП) з бета-глюканазною та протеазною активностями разом із ФП амілазної дії. Спостерігали зменшення в’язкості сусла, збагачення його продуктами гідролізу білка, що зумовлює посилення спиртоутворювальної активності дріжджів та збільшення частки виходу спирту. Ці результати є передумовою для переробки більш концентрованого зернового сусла, що матиме економічну та екологічну доцільність у спиртовому виробництві.
Приведены єкспериментальные данные по биотрансформации составляющих зерна ржи в технологии спирта путем использования ферментных препаратов (ФП) с бета-глюканазной и протеазной активностями вместе с ФП амилолитического действия. В этих условиях наблюдались уменьшение вязкости сусла, обогащение его продуктами гидролиза белка, что обуславливает усиление спиртообразующей активности дрожжей и увеличение удельного выхода спирта. Эти результаты являются предпосылкой для переработки более концентрированного зернового сусла, что будет иметь экономическую и экологическую целесообразность в спиртовом производстве.
Додаткові точки доступу:
Левандовський, Л.В.
Мудрак, Т.О.
(Шифр в БД В014345/2011/3)
УДК | |
577.15:663.5 | |
663.5 |
Анотація:
Наведено експериментальні дані щодо біотрансформації складових зерна жита в технології спирту шляхом застосування ферментних препаратів (ФП) з бета-глюканазною та протеазною активностями разом із ФП амілазної дії. Спостерігали зменшення в’язкості сусла, збагачення його продуктами гідролізу білка, що зумовлює посилення спиртоутворювальної активності дріжджів та збільшення частки виходу спирту. Ці результати є передумовою для переробки більш концентрованого зернового сусла, що матиме економічну та екологічну доцільність у спиртовому виробництві.
Приведены єкспериментальные данные по биотрансформации составляющих зерна ржи в технологии спирта путем использования ферментных препаратов (ФП) с бета-глюканазной и протеазной активностями вместе с ФП амилолитического действия. В этих условиях наблюдались уменьшение вязкости сусла, обогащение его продуктами гидролиза белка, что обуславливает усиление спиртообразующей активности дрожжей и увеличение удельного выхода спирта. Эти результаты являются предпосылкой для переработки более концентрированного зернового сусла, что будет иметь экономическую и экологическую целесообразность в спиртовом производстве.
Додаткові точки доступу:
Левандовський, Л.В.
Мудрак, Т.О.
Кількість примірників на окремих абонементах
# | Відділ | Всього примірників | Вільних примірників |
---|
Інвентарні номери примірників на окремих абонементах
# | Відділ | інвентарні номери |
---|
# | Факультет | Спеціальність | Дисципліна | Семестр |
---|
# | Посилання | Кількість завантажень / переходів |
---|