[637.1+658.562]
Організаційно-наукові засади виробничого контролю на молокопереробних підприємствах [Текст] / С. Б. Вербицький, Л. П. Тесленко, М. О. Шугай //
Вісн. аграр. науки : наук.-теорет. журн. - . - N 1. - С. 70-73. - Бібліогр.: с. 72-73.
(Шифр в БД В014345/2012/1)
УДК
[637.1+658.562]
637.1
658.562

Ключові слова: виробництво молока -- виробничий контроль -- мікробіологічний контроль -- нормативна документація -- заходи контролю -- производство молока -- производственный контроль -- микробиологический контроль -- нормативная документация -- меры контроля --
Анотація:
Молоко и молочные продукты являются благоприятной средой для развития микроорганизмов, в т. ч. вредных, поэтому на молокоперерабатывающих предприятиях следует внедрять системы производственного контроля, предусматривающие мероприятия в соответствии с планами НАССР, надлежащий микробиологический контроль и др. В соответствии с поставленной задачей предложена рамочная система производственного контроля, выделены его задания и определены объекты, приведены рекомендации по разработке и внедрению систем указанного контроля на конкретных предприятиях.
Молоко та молочні продукти є привабливим середовищем для розвитку мікроорганізмів, зокрема шкідливих, тому на молокопереробних підприємствах слід запроваджувати системи виробничого контролю, що передбачають заходи згідно з планами НАССР, належний мікробіологічний контроль та ін. Відповідно до поставленого завдання запропоновано рамкову систему виробничого контролю, виокремлено його завдання та визначено об’єкти, наведено рекомендації щодо розроблення та впровадження систем зазначеного контролю на конкретних підприємствах.
Додаткові точки доступу: