633.14
Перспективы улучшения кормовой ценности зерна ржи методами селекции [Текст] / А. А. Гончаренко //
Достижения науки и техники АПК : теорет. и науч.-практ. журн. - . - N 11. - С. 7-10. - Библиогр. в конце ст. - ISSN 0235-2451.
(Шифр в БД Д073575/2010/11)
УДК
633.14

Ключові слова: рожь -- жито -- селекция -- селекція -- пентозаны -- пентозани -- вязкость водного экстракта -- в’язкість водного екстракту -- молекулярная масса -- молекулярна маса -- пшеница -- пшениця --
Анотація:
Обоснована возможность использования показателя средневзвешенной молекулярной массы пентозанов в селекции ржи. Доказано, что на его основе можно надежно прогнозировать уровень вязкости водного экстракта (r=0,95) и связанные с ним технологические и хлебопекарные качества зерна.
Обґрунтовано можливість використання показника середньозваженої молекулярної маси пентозанів в селекції жита. Доведено, що на його основі можна надійно прогнозувати рівень в'язкості водного екстракту (r=0,95) і пов'язані з ним технологічні та хлібопекарські якості зерна.