При зберіганні пророслого зерна пшениці кількість і якість клейковини змінюється. Як бути в такій ситуації? / А. Яковенко, А. Борта //
Зерно і хліб : наук.-вироб. журн. - . - N 2. - С. 53-55. - Бібліогр. наприкінці ст..
(Шифр в БД З092708/2011/2)
Ключові слова: пшениця -- проросле зерно -- сира клейковина -- кислотне число жиру -- пшеница -- проросшее зерно -- сырая клейковина -- кислотное число жира --
Анотація:
Робота присвячена дослідженню впливу проростання зерна пшениці на особливості зміни біохімічних властивостей при її зберіганні в різних умовах. За результатами вивчень видно, що для прогнозування можливих змін кількісті та якості клейковини під час зберігання можна використовувати вміст пророслих зерен, підвищену кислосність за бовтянкою та збільшення кислотне число жиру одночасно.
Работа посвящена исследованию влиянию прорастания зерна пшеницы на особенности смены биохимических свойств при ее хранении в разных условиях. По результатам исследований видно, что для прогнозирования возможных изменений количества и качества клейковины во время хранения можно использовать содержимое проросших зерен, повышенную кислотность и увеличенное число жира одновременно.
Додаткові точки доступу: