Использование зерновых для производства функциональных напитков / Ю. А. Козонова, Л. М. Тележенко //
Хранение и перераб. зерна : науч.-практ. журн. - . - N 8. - С. 54-56. - Бібліогр. наприкінці ст..
(Шифр в БД Х367526/2013/8)
Ключові слова: зерновые продукты -- функциональные напитки -- овёс -- зернові продукти -- функціональні напої -- овес --
Анотація:
В данной статье рассматривается возможность расширения ассортимента зерновых продуктов за счет разработки новых высококолорийных функциональных напитков на основе фруктово-овощных соков и овса. Для контроля ферментативного гидролиза крахмала напитков использован седиментационный анализ, осуществляется расчет молекулярной массы и средней степени полимеризации крахмальных зерен овса.
У даній статті розглядається можливість розширення асортименту зернових продуктів за рахунок розробки нових висококолорійних функціональних напоїв на основі фруктово-овочевих соків і вівса. Для контролю ферментативного гідролізу крохмалю напоїв використаний седиментаційний аналіз, здійснюється розрахунок молекулярної маси та середнього ступеня полімеризації крохмальних зерен вівса.
Додаткові точки доступу: