
>
Токаев, Э. С.Влияние электроконтактной обработки на антимикробные свойства листьев петрушки [Текст] / Э. С. Токаев, А. С. Багдасарян, Ю. Р. Гатауллина //
Токаев, Э. С.
Аграр. наука : науч.-теорет. и произв. журн. - 2011. - N 6. - С. 12-13. - Библиогр. в конце ст..
(Шифр в БД А783718/2011/6)
Ключові слова: петрушка -- антимикробные свойства -- электроконтактная обработка -- антимікробні властивості -- електроконтактна обробка --
Анотація:
Рассматривается влияние электроконтактной обработки на антимикробные свойства сублимированной петрушки. С этой целью проводили микробиологические исследования и анализировали зоны подавления роста на чашках Петри 2 тест-микробов в присутствии стерильного водного экстракта петрушки. Установлено, что экстракт петрушки обладает более выраженным эффектом подавления роста в отношении грамположительных по сравнению с грамотрицательным тест-микробам. Применение электроконтакной обработки позволяет получать растительный препарат с более высокими качественными показателями.
Розглядається вплив електроконтактної обробки на антимікробні властивості сублімованої петрушки. З цією метою проводили мікробіологічні дослідження та аналізували зони пригнічення росту на чашках Петрі 2 тест-мікробів у присутності стерильного водного екстракту петрушки. Встановлено, що екстракт петрушки має більш виражений ефект пригнічення росту відносно грампозитивних в порівнянні з грамнегативним тест-мікробам. Застосування електроконтакної обробки дозволяє отримувати рослинний препарат з більш високими якісними показниками.
Додаткові точки доступу:
Багдасарян, А. С.
Гатауллина, Ю. Р.
(Шифр в БД А783718/2011/6)
Ключові слова: петрушка -- антимикробные свойства -- электроконтактная обработка -- антимікробні властивості -- електроконтактна обробка --
Анотація:
Рассматривается влияние электроконтактной обработки на антимикробные свойства сублимированной петрушки. С этой целью проводили микробиологические исследования и анализировали зоны подавления роста на чашках Петри 2 тест-микробов в присутствии стерильного водного экстракта петрушки. Установлено, что экстракт петрушки обладает более выраженным эффектом подавления роста в отношении грамположительных по сравнению с грамотрицательным тест-микробам. Применение электроконтакной обработки позволяет получать растительный препарат с более высокими качественными показателями.
Розглядається вплив електроконтактної обробки на антимікробні властивості сублімованої петрушки. З цією метою проводили мікробіологічні дослідження та аналізували зони пригнічення росту на чашках Петрі 2 тест-мікробів у присутності стерильного водного екстракту петрушки. Встановлено, що екстракт петрушки має більш виражений ефект пригнічення росту відносно грампозитивних в порівнянні з грамнегативним тест-мікробам. Застосування електроконтакної обробки дозволяє отримувати рослинний препарат з більш високими якісними показниками.
Додаткові точки доступу:
Багдасарян, А. С.
Гатауллина, Ю. Р.
Кількість примірників на окремих абонементах
# | Відділ | Всього примірників | Вільних примірників |
---|
Інвентарні номери примірників на окремих абонементах
# | Відділ | інвентарні номери |
---|
# | Факультет | Спеціальність | Дисципліна | Семестр |
---|
# | Посилання | Кількість завантажень / переходів |
---|