Знебарвлення збіжжя в основному спричиняють різкі перепади температури й відносної вологості повітря впродовж доби / Н. Наливайко //
Зерно і хліб : наук.-вироб. журн. - . - N 2. - С. 31.
(Шифр в БД З092708/2012/2)
Ключові слова: знебарвлення -- збіжжя -- температура -- вологість -- повітря -- дихання -- обесцвечивание -- хлеб -- температура -- влажность -- воздух -- дыхание --
Анотація:
У твердих сортів пшениці від втрати кольору погіршуються макаронні характеристики, надто за другого й третього ступеня. Водночас, знижується вихід борошна вищого сорту, зростає в ньому вміст периферійних частинок, а макарони втрачають колір і варильні властивості.
В твердых сортах пшеницы от потери цвета ухудшаются макаронные характеристики, особенно от второго и третьей степени. Одновременно снижается выход муки высшего сорта, возрастают в нем содержание периферийных частиц, а макароны теряют цвет и варочные свойства.