Стандартна якість харчової продукції [Текст] / К. Копилова, С. Вербицький, О. Черняк //
Аграр. тиждень : всеукр. діл. журн. - . - № 11. - С. 16-17.
(Шифр в БД А173483/2015/11)
Ключові слова: харчова продукція -- пищевая продукция -- якість -- качество -- сировина -- сирье -- стандартизація -- стандартизация --
Анотація:
Якщо будь-якому з фахівців у галузі технічного регулювання в АПК поставити неочікуване запитання: "Що є перепоною для ефективної роботи з розроблення стандартів?", відповідь буде цілком очікуваною: "Нестача коштів". Ця проблема, дійсно, існує, проте вона не єдина. Бо за існуючої системи розробки і прийняття стандартів щодо харчової продукції та продовольчої сировини, попри їх добровільність, експертизи УкрНДНЦ та установ Мінохорони здоров'я є обов'язковими й дуже недешевими.
Если кому-нибудь из специалистов в области технического регулирования в АПК поставить неожиданное вопрос: "Что является препятствием для эффективной работы по разработке стандартов?», Ответ будет вполне ожидаемый: "Недостаток средств". Эта проблема, действительно, существует, однако она не единственная. Поскольку при существующей системы разработки и принятия стандартов пищевой продукции и продовольственного сырья, несмотря на их добровольность, экспертизы УкрНДНЦ и учреждений Минздрава является обязательными и очень недешевыми.
Додаткові точки доступу: