638.162.3:638.163.5
Удосконалення системи оцінки якості та безпечності меду бджолиного в Україні [Текст] / М. І. Бащенко, В. О. Постоєнко, Л. М. Лазарєва //
Вісн. аграр. науки : наук.-теорет. журн. - . - N 6. - С. 23-28. - Бібліогр. наприкінці ст..
(Шифр в БД В014345/2016/6)
УДК
638.162.3:638.163.5
638.162.3
638.163.5

Ключові слова: мед -- показники якості -- показатели качества -- натуральність -- натуральность -- безпечність -- безопасность --
Анотація:
Показано доцільність залишити жорстокішими такі параметри якості меду, як уміст інвертованих цукрів, ГМФ, активність діастази, що дасть змогу захистити внутрішній ринок від імпорту неякісного меду. Обґрунтовано необхідність приведення у відповідність зі світовими вимогами національну нормативну базе з питання класифікації меду, за показниками якості - вологості, електропровідності, загальної суми цукрів і безпечності, що сприятиме нарощуванню експортного потенціалу України.
Показана целесообразность оставить жестокими такие параметры качества меда, как содержимое инвертированных сахаров, ГМФ, активность диастазы, что позволит защитить внутренний рынок от импорта некачественного меда. Обоснована необходимость приведения в соответствие с мировыми требованиями национальной нормативной базы по вопросу классификации меда по показателям качества - влажности, электропроводности, общей суммы сахаров и безопасности, что будет способствовать наращиванию экспортного потенциала Украины.
Додаткові точки доступу: