330.4
Шляхи підвищення виробництва конкурентоспроможної сільськогосподарської продукції в Закарпатті / Г. В. Спаський //
Економіка АПК : міжнар. наук.-вироб. журн. - . - N10. - С. 41-47. - Бібліогр. наприкінці ст..
(Шифр в БД Е737270/2016/10)
УДК
330.4

Ключові слова: конкурентоспроможність -- конкурентоспроможність аграрної продукції -- сільське господарство -- зовнішня торгівля -- рівень рентабельності -- система iso -- конкурентоспособность -- конкурентоспособность аграрной продукции -- сельское хозяйство -- внешняя торговля -- уровень рентабельности --
Анотація:
Досліджено систему факторів конкурентоспроможності продукції, виділено сутність поняття "конкурентоспроможність аграрної продукції". Визначено, що основною ознакою ринкової економіки є конкурентна боротьба, суперництво підприємців за одержання максимальних прибутків. В умовах виникнення і дії конкуренції в аграрній сфері важливого значення набуває досягнення балансу між споживачами аграрної продукції.
Исследована система факторов конкурентоспособности, выделена сущность понятия "конкурентоспособность аграрной продукции". Определено, что основным признаком рыночной экономики является конкурентная борьба, соперничество предпринимателей за получение максимальных прибылей. В условиях возникновения и действия конкуренции в аграрной сфере важное значение приобретает достижение баланса между потребителями аграрной продукции.