Економіко-організаційні проблеми якості сільськогосподарської продукції та продовольства / О. М. Шпичак //
Економіка АПК : міжнар. наук.-вироб. журн. - . - N 11. - С. 51-59.
(Шифр в БД Е737270/2010/11)
Анотація:
Проведено дослідження щодо об'єктивності оцінки якості сільськогосподарської продукції та продовольства, запропоновано методичні підходи до порівняння витрат на поліпшення якості продукції з ефектом, одержаним від неї, й комплекс економіко-організаційних заходів щодо поліпшення якості в процесі руху продукції від виробництва до безпосереднього споживача. Визначено фактори, що зумовлюють рівень якості продукції, як бази для їх регулювання через інтерес людини.
Проведены исследования относительно объективности оценки качества сельскохозяйственной продукции и продовольствия, предложены методические подходы для соизмерения расходов на улучшение качества продукции с эффектом, полученным от него, и комплекс экономико-организационных мер улучшения качества в процессе движения продукции от производства к непосредственному потребителю. Определены факторы, которые предопределяют уровень качества продукции, как базы для их регуляции через интерес человека.