20.18
Вплив факторів середовища на швидкість використання H{\dn 2}S CHLOROBIUM LIMICOLA / М. Б. Горішний, С. П. Гудзь, С. О. Гнатуш //
Агроеколог. журн. : наук.-теорет. журн. - . - № 4. - С. 65-67. - Бібліогр.: с. 67.
(Шифр в БД А555614/2007/4)

Анотація:
Досліджено вплив освітлення та додовання в середовище культивування сіркобактерій глюкози, фруктози, сахарози, мальтози, пірувату, ацетату та вуглекислоти на швидкість асиміляції сірководню. При культивуванні C. limicola в середовищі з вуглекислотою, піруватом та ацетатом та освітленні культури променями з довжиною хвилі 700-800 нм інтенсивністю 40 лк відбувалось максимальне використання сірководню, яке становило 0,4 мМ/100 мг клітин впродовж доби.
Додаткові точки доступу: