Термодинамічні співвідношення підготовки і фільтрації пивних заторів / С. А. Бут, В. І. Бондар, А. І. Соколенко //
Хранение и перераб. зерна : науч.-практ. журн. - . - N 3/4. - С. 84-86. - Бібліогр. наприкінці ст..
(Шифр в БД Х367526/2015/3/4)
Ключові слова: затор -- помел -- температура -- кипіння -- фільтрація -- екстракція -- промивання -- концентрація -- адіабатне кипіння --
Анотація:
Показано особливості перебігу технологічних операцій в процесах варіння пивних заторів. Накопичений досвід під дією ферментів А- та В-амаліз приводить до чіткого дотримання температур середовищ, за яких в умовах атмосферних тисків їх кипіння стає неможливим. При цьому виключення стосуються лише відборів, за рахунок яких регулюється загальна температура середовищ. Однак підтримання оптимальних умов діяльності ферментів потребує температур в межах 65...80 градусів С. Поєднання інтересів стабілізації заданих температур середовищ з інтересів стабілізації заданих температур середовищ з інтенсивним масообміном пропонується досягати за умов адіабатного генерування вторичної пари з твердої фази середовищ.
Додаткові точки доступу: