628.543.15
Удосконалення методу очищення м’ясопереробного підприємства / Л. В. Баль-Прилипко, О. П. Сокирко //
Стандартизація, сертифікація, якість : Науково-технічний журнал. - . - N 4. - С. 41-44. - Бібліогр. наприкінці ст..
(Шифр в БД -054081/2015/4)
УДК
628.543.15

Ключові слова: показники якості -- показатели качества -- аналіз стічних вод -- анализ сточных вод -- гранично допустимі норми -- предельно допустимые нормы -- розмір похибки -- размер погрешности -- хімічне споживання кисню -- химическое потребление кислорода --
Анотація:
Проведено порівняльні дослідження з очищення стічних вод м’ясопереробного підприємства, характерних високим вмістом органічних домішок та зважених речовин. Вивчено процес очищення стічних вод з коагуляцією: як коагулянти у парі з аніонним та катіонним флокулянтами використовували гідроксохлорид алюмінію та хлорид заліза (ІІІІ). Показано, що найбільш повне очищення досягається за використання пари "залізо (ІІІ) хлорид-катіонний флокулянт Р120".
Проведены сравнительные исследования по очистке сточных вод мясоперерабатывающего предприятия, характерных высоким содержанием органических примесей и взвешенных веществ. Изучен процесс очистки сточных вод с коагуляцией: в качестве коагуляции в паре с анионным и катионным флокулянтами использовали гидроксохлорида алюминия и хлорид железа (III ). Показано, что наиболее полное очищение достигается при использовании пары "железо (III) хлорид-катионный флокулянт Р120".
Додаткові точки доступу: