664.661 (045)
Научно-практические основы использования инулина при производстве пшеничного хлеба / Б. Н. Бойко [и др.] //
Хранение и перераб. сельхозсырья : теорет. журн. - . - N 5. - С. 57-61. - Библиогр. в конце ст..
(Шифр в БД Х775324/2012/5)
УДК
664.661 (045)

Ключові слова: дифференциальная сканирующая калориметрия -- инулин -- пшеничное тесто -- термограмма -- хлеб -- диференціальна скануюча калориметрія -- інулін -- пшеничне тісто -- термограма -- хліб --
Анотація:
Кристаллический и аморфный порошки инулина были исследованы методом дифференциальной калориметрии. Для аморфного инулина обнаружены наличие предельной критической температуры нагрева, эффект высокотемпературной кристализации.Для кристалического инулина анологичныйэффект восстановления фракции связанной воды отсутствует. Исследовано влияние дозировки аморфного и кристалического видов инулина на реологические свойства пшеничного теста и качество хлеба.
Кристалічний і аморфний порошки інуліну були досліджені методом диференціальної калориметрії. Для аморфного інуліну виявлені наявність граничної критичної температури нагріву, ефект високотемпературної крісталізаціі.Для кристалічного інуліну анологічнийеффект відновлення фракції зв'язаної води відсутня. Досліджено вплив дозування аморфного і кристалічного видів інуліну на реологічні властивості пшеничного тіста і якість хліба.
Додаткові точки доступу: