637.583.69
Перспективы использования бобов фасоли для получения белковых концентратов / В. И. Манжесов, С. Ю. Чурикова, Е. Е. Курчаева //
Хранение и перераб. сельхозсырья : теорет. журн. - . - N 8. - С. 64-65. - Библиогр. в конце ст..
(Шифр в БД Х775324/2011/8)
УДК
637.583.69

Рубрики:
Росія
Россия

Ключові слова: белковый концентрат -- комплекс ферментов -- бобы фасоли -- білковий концентрат -- комплекс ферментів -- боби квасолі --
Анотація:
Рассмотрены технологические возможности получения белковых концентратов на основе нетрадиционного растительного сырья - бобов фасоли. Показано, что при использовании комплекса ферментов Амилосубтилин Г20х и Глюкаваморин Г10х в соотношении 65:35 выход белкового концентрата составляет 65 % к массе белка и 23 % к массе исходного сырья. Полученный белковый концентрат по химическому составу и функционально-технологическим свойствам близок к концентрату соевого белка, что создает предпосылки для его использования в качестве замены импортных аналогов при производстве пищевых продуктов.
Розглянуто технологічні можливості отримання білкових концентратів на основі нетрадиційної рослинної сировини - бобів квасолі. Показано, що при використанні комплексу ферментів Амілосубтілін Г20х і Глюкаваморин Г10х в співвідношенні 65:35 вихід білкового концентрату становить 65% до маси білка і 23% до маси вихідної сировини. Отриманий білковий концентрат за хімічним складом і функціонально-технологічними властивостями близький до концентрату соєвого білка, що створює передумови для його використання в якості заміни імпортних аналогів при виробництві харчових продуктів.
Додаткові точки доступу: